Hur du integrerar yoga i din vardag och andra tips för nybörjare

Yoga är en traditionell metod för övningar som bör frigöra sinnet från den fysiska bördan och därmed leda till avkoppling. Detta gör yoga till ett holistiskt träningssystem för att uppnå mental hälsa. Men många handlar om mycket mer än bara avkoppling. Om du behärskar det ordentligt lovar yoga absolut kroppskontroll och flexibilitet.
Här är våra 10 bästa tips för spirande yogis och yoginis:
1. Andningsfrågor
Grunden för alla yogaövningar är lugnt andetag. Det inandas bara och andas ut genom näsan. Koncentrerad, till och med andning hjälper till att slappna av kropp och själ trots svåra positioner.
2. Miljön
Se till att du hittar en lugn miljö där du känner dig bekväm. Helst är det en plats där du inte kommer att bli störd. Jag har haft goda upplevelser, till exempel på balkongen eller i trädgården. Men även om du bor i staden är det möjligt att skapa din egen lilla oas av avkoppling.
3. Dräkten
Om det finns tweaks och tweaks överallt är det svårt för dig att koncentrera dig på din andning och din kropp. Välj därför bekväma kläder där du känner dig bekväm och kan röra dig bra.

4. Övningar
Det finns oändliga yogaövningar. Nybörjare vill ofta imitera de super coola poser som de ser på Instagram och Co. Men: tålamodet lönar sig. Det finns många tutorials för lämpliga övningar för nybörjare. Du kan sedan gradvis öka svårighetsgraden, men du bör fortfarande behärska de grundläggande positionerna och lära dig att koncentrera dig på din andning. Detta är det enda sättet att uppnå fullständig kontroll av kroppen.
5. När är den bästa tiden för yoga?
I vår hektiska vardagsliv försummas ofta avslappning och vi jakter från en möte till nästa. Därför kan det inte skada att fastställa en fast tid för yoga. Morgonmänniska? Perfekt, gå bara upp en timme tidigare och börja dagen helt avslappnad. Mer av en morgon grouch? Det spelar ingen roll, eftersom du förmodligen kommer att hålla dig vaken längre och göra yoga för din kvällsritual innan du går i vila.

6. Full mage - snälla inte En full mage gör dig inte bara trög utan också flexibel. Därför borde du inte ha ätit någonting två timmar innan yoga och avstått från kaffe. Goda nyheter för morgonen människor på denna punkt. 7. Positivitet och lugn Yoga är inte en sport utan ett livsstil som handlar om positivitet. En övning fungerar inte direkt? Snälla ta inte detta som en möjlighet att sätta press och stress på dig själv! Fortsätt bara öva, resten kommer av sig själv. Du kommer att märka att det blir lättare och mer avkopplande varje gång. 8. Kursdeltagande Speciellt för nybörjare är det ofta vettigt att gå på en kurs. Skulle du hellre vara ensam hemma och få din vila? Helt förståelig. Men att delta i en kurs med till exempel 10 möten i början, hjälper dig att genomföra övningarna korrekt och lära känna likasinnade människor. 9. Vilken typ av yoga passar dig? Det finns många olika typer av yoga, var och en med olika fokus och därför inte nödvändigtvis lämplig för alla. Det bästa är att prova dig lite tills du har hittat vad som ger din kropp och själ harmoni. 10. Oroa dig inte - var lycklig Om yoga kanske inte är så genomförbart för dig eller ens visar sig vara stressande, tvinga inte dig själv att göra det - kanske är det helt enkelt inte rätt avkopplingsteknik för dig. Det viktigaste är att du är glad! Tro mot mottoet "Var inte orolig, var lycklig". Allt klart? Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig lite i början och önskar dig mycket framgång på din väg till ett nytt, avslappnat jag.
Bitte geben Sie die Zeichenfolge in das nachfolgende Textfeld ein.

Die mit einem * markierten Felder sind Pflichtfelder.