De 10 viktigaste solskyddstips för strandare

Vi ger dig professionella tips för att skydda dig själv med beachvolleyboll under heta dagar.
 
1. Bra planering är halva striden
Få solkräm i förväg, eftersom det kan vara ganska dyrt på semester. Dessutom kanske de bästa produkterna eller din favorit solkräm inte finns på semestern. Därför: bara packa upp tillräckligt. Som tumregel: en 200 ml flaska per person / vecka.
Solskyddsmedel är oerhört viktigt för beachvolleybollspelare, eftersom fälten sällan är i skuggan. Vi svettas, faller i sanden, torkar oss kort och hoppar i vattnet eller tar en dusch däremellan.
2. Undvik den intensiva middagssolen
Vid middagstid skiner solen mest intensivt på jorden. Undvik därför att spela middagstid för att spela volleyboll för att undvika solbränna eller till och med solstänk.
3. Handduksfällan
En obehaglig svettfilm på huden hindrar dig från att göra det bästa du kan när du spelar. du räcker efter din handduk och torkar dig generöst en gång. Perfekt! Tja, faktiskt inte. För det kan hända att du också torkar bort din solkräm. Irriterande. Du kan lösa problemet genom att se till att du använder en snabbabsorberande och omedelbart skyddande kräm när du köper solkräm. Detta kan sedan appliceras kort igen under pausen.

 

4. Du tar en kort paus och tittar på motståndare? Du är i skuggan ... allt bra!
I ett sådant fall är naturligtvis krämning irrelevant. Tja, inte riktigt. För även i skuggan träffar cirka 50% av solljuset fortfarande din hud. Så det gäller också: krämer, krämer, krämer.
5. Spela paus = solavbrott
Varje paus, dock kort, bör användas i skuggan om möjligt. Detta är det enda sättet din hud kan återhämta sig på.
6.Sand, sand, sand ...
... sand överallt. I håret, i strandväskan, i rummet och ja, även i sängen. Clingy, de små sandkornen. Det är desto mer irriterande att applicera kräm på stranden igen. Vårt tips: ta en dusch för att skölja av sanden och applicera sedan lotion igen.
7. Håll ett svalt huvud
Nu när vi har förhindrat solbränna, allt vi behöver göra är att besegra den andra fienden: solstammen. Vi måste absolut skydda våra huvuden. Det kanske inte alltid ser bäst ut, men det är ett MÅSTE. Överhettning av huvudet kan irritera hjärnhinnorna och i värsta fall skada hjärnan själv. Därför: glöm inte huvudbonaden.
8. Det eviga grå området
Även om vi kan röra oss så bra och fortfarande är flexibla kommer det alltid att finnas en plats som vi inte kan nå för krämning. Var snäll inte blyg! Fråga bara en lagkamrat. Det är svårt för vissa att be om det, men det är verkligen normalt och okej för denna sport att be dina lagkamrater om hjälp.
9. Dräkten
Ja, du kan knappast tro det, men även din outfit spelar en roll här. Men i motsats till vad du kanske tror. Endast att spela i en bikini eller med shorts och en sportbh kan vara scenen för din fantastiska strandkropp, men undviks bättre i intensivt solljus. När du väljer rätt kläder måste klädernas form, material och färg beaktas. Skjortor gjorda av ett tätt material som polyester är bäst. Detta kan vara obekvämt att bära, så många badare använder bomull eftersom det förhindrar uppvärmning av värme. Det erbjuder emellertid inte skydd mot UV-B-strålning. När du väljer färger föredras mörka färger. Breda snitt gör skjortan mer bekväm att bära.
10. Drick
Så att kroppen inte torkar ut bör du använda varje paus för att dricka så mycket vatten som möjligt. Din kropp kommer att tacka dig och ditt spel kommer att förbättras!

 

Bitte geben Sie die Zeichenfolge in das nachfolgende Textfeld ein.

Die mit einem * markierten Felder sind Pflichtfelder.