Akne: Vad hjälper mot den irriterande hudsjukdomen under puberteten

Inte bara många tonåringar, utan även vuxna lider av uttalade fläckar, vilket studier har visat påverka självförtroendet negativt. Tonåringar i synnerhet fruktar lite mer än att få akne och vara "oattraktiva". För att behandla akne bra är det viktigt att börja så snart som möjligt.
När finnar verkar spira över en natt, frågar många ungdomar sig: Varför jag och varför nu
Detta är relaterat till de hormonella svängningarna i puberteten. Kroppen producerar fler androgener som stimulerar talgproduktionen. Detta kan göra huden fet eller blank. Det finns också tilltäppning av porerna och hudormarna med svarta fläckar i mitten. Poren är sedan stängd och kåt. Bakterien Propionibacterium acnes, som finns i var och en av oss i talgkörtlarna, kan nu matas och föröka sig. Körtlarna blir inflammerade och pus bildas. Om dessa finnar spricker så fördelas innehållet i den omgivande vävnaden och ytterligare inflammation kan uppstå
DO´s: Vad kan du göra med dessa fläcka
Det är viktigt att veta att tålamod krävs, strikt sett tar det vanligtvis några veckor innan ett resultat kan förväntas. En balanserad hudvårdsrutin kan ge ett betydande bidrag till att lugna huden.
Hudrensning: Grunden för behandlingen bör vara rengöring med en antibakteriell, hudvänlig rengöringsgel. Detta kan hämma talgproduktionen och oljiga rester samt smuts och bakterier kan tas bort. Efteråt bör en ansiktsfärgad tonare användas, helst med milda fruktsyror. Huden är mattad, rengjord och tonad.
Vitamin A-tillskott eller ibland antibiotika kan också hämma bakteriebildning och inflammation i allvarliga fall. Här kan vitamin A-preparat tas eller vitamin A eller retinolprodukter kan användas på huden för att uppnå en antiinflammatorisk effekt.
Peeling: En peeling kan rensa porerna igen. Men snälla ingen mekanisk! Friktionen irriterar bara din hud. Bättre: en mild och effektiv peeling av fruktsyror. Fruktsyran (alfa-hydroxisyra) öppnar porerna och skalar bort hudens övre lager.
Masker mot akne: En ansiktsmask kan inte hjälpa till med allvarlig inflammation i hudens nedre lager. Men: En hudormask kan vara ett användbart stöd i kampen mot akne. Regelbunden användning rensar porerna och leder till en finare hud efter ett tag. Bakterier som lever på talg i porerna och kan vara orsaken till akne kan inte föröka sig.
Krämer: Krämer bör inte vara förstoppande och ha en antibakteriell effekt. Produkter med fruktsyror eller silver har visat sitt värde i att lindra akne. Även fet hud kan balanseras igen.
Rengöring av verktygen: För att inte ge bakterier en chans är det mycket viktigt att regelbundet rengöra sminkborstar och svampar samt maskborstar. Telefoner och mobiltelefoner kan också vara en bakteriekälla - så detsamma gäller här: håll dem rena. Det är bäst att använda handdukar bara en gång.
DONT´S: Vad ska du absolut undvika?
Första saker först: Vänligen uttrycka aldrig stängda finnar själv! Vi vet alla hur frestande det är att bara poppa ut finnarna. Det är dock inte tillrådligt att göra detta eftersom det kan orsaka ny inflammation och fler problem.
Kosmetiska produkter som innehåller för mycket fett eller olja främjar tilltäppta porer. Därför bör oljefria produkter användas om möjligt. Detsamma gäller för smink. Det är bäst att täcka de röda finnarna med en matt concealer, blanda försiktigt och behandla sedan ansiktet med löst pulver - använd aldrig flytande smink!
En ohälsosam livsstil kan också främja tecken på akne: fet mat, lite frisk luft, stress och för lite sömn.
Så bort med snabbmat, bort från TV: n och datorn och ut i naturen!
Hudskador är väldigt irriterande, men tyvärr ganska vanliga: det drabbar var och en av oss en gång. Det är viktigt att göra något åt, det.
Vi hoppas att våra tips hjälper dig också. Du kan också kontakta oss för en riktad behandlingsplan.
Bitte geben Sie die Zeichenfolge in das nachfolgende Textfeld ein.

Die mit einem * markierten Felder sind Pflichtfelder.